5.5.08

Στις σκοτεινές αίθουσες




επιμέλεια: Νίκη Κεφαλά
IRON MAN
Σκηνοθεσία:
Τζον Φαβρό
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τέρενς Χάουαρντ, Γκουίνεθ Πάλτρου, Τζεφ Μπρίτζες, Σάμιουελ Τζάκσον
Τι συμβαίνει; O δισεκατομμυριούχος βιομήχανος και εφευρέτης Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας όπλων, έχει αποκτήσει τεράστια φήμη, καθώς προασπίζεται με επιτυχία τα αμερικανικά συμφέροντα παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια όμως μιας επίδειξης όπλων, ο Σταρκ πέφτει θύμα απαγωγής και όλη του η ζωή ξαφνικά αλλάζει. Οταν αυτοί τον διατάζουν να φτιάξει ένα καταστροφικό όπλο για τον μυστηριώδη επικεφαλής τους, ο Σταρκ βρίσκει την ευκαιρία και κατασκευάζει μια πανοπλία με τη βοήθεια της οποίας κατορθώνει και δραπετεύει.
Να το δω; Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Τζον Φαβρό, ο οποίος κλήθηκε να ανταποκριθεί όχι μόνο στην τεχνολογική πρόκληση μιας τόσο απαιτητικής περιπέτειας, αλλά και στην πρόκληση ανάδειξης του ανθρώπινου παράγοντα στοχεύοντας στη σχολή Τιμ Μπάρτον. Αυτός που κάνει τη διαφορά είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος δίνει μια διαφορετική διάσταση στον υπερήρωα.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ
Σκηνοθεσία:
Ολιβερ Ζαν Μαρί
Ακούγονται οι φωνές των: Λάμπερτ Γουίλσον, Φρανσουά Μορέλ
O Λούκι Λουκ έχει αναλάβει να συνοδεύσει τους αδερφούς Ντάλτον στο δικαστήριο. Εκείνοι όμως καταφέρνουν να το σκάσουνε και τρέχουν στις τράπεζες της πόλης για να τις ληστέψουν. Κι ενώ η αστυνομία τους αναζητά, αυτοί καταφέρνουν να φυγαδευτούν σε μια καρότσα ενός καραβανιού...

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Σκηνοθεσία:
Ντέιβιντ Αγερ
Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κρις Εβανς, Φόρεστ Γουίτακερ
Ενας βετεράνος αστυνομικός του Λος Αντζελες μετά το θάνατο της γυναίκας του ενοχοποιείται για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του με αποτέλεσμα να πάει ενάντια στα αστυνομικά του καθήκοντα και να αμφιβάλλει για την εμπιστοσύνη όλων όσων τον περιβάλλουν. Το σενάριο υπογράφει ο γνωστός συγγραφέας Τζέιμς Ελρόι («Η Μαύρη Ντάλια», «Λος Αντζελες Εμπιστευτικό»).

ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ
Σκηνοθεσία:
Στέφαν Ροζοβίσκυ
Παίζουν: Καρλ Μάλκοβιτς, Αγκουστ Ντιεχλ
Η αληθινή ιστορία του Σάλομον Σόροβιτς, ο οποίος αφού βρέθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1944, συμφώνησε να βοηθήσει τους Ναζί σε μια οργανωμένη επιχείρηση παραχάραξης που στήθηκε για να βοηθήσει οικονομικά τον πόλεμο.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ... ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ
Σκηνοθεσία:
Αντι Τέναντ
Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Μάθιου Μακόναχι
Ο Μπεν Φίνεγκαν είναι ένας γοητευτικός κυνηγός θησαυρών που του έχει γίνει έμμονη ιδέα να ανακαλύψει ένα θρυλικό ναυάγιο του 18ου αιώνα. Στην προσπάθειά του να το βρει, «βουλιάζει» όλη του την περιουσία και ταυτόχρονα το γάμο του με την Τες. Οταν η Τες κατορθώνει να ξαναφτιάξει τη ζωή της, ο Μπεν ανακαλύπτει ένα σημαντικό στοιχείο για το μέρος που βρίσκεται ο θησαυρός...


Αν μείνετε σπίτι...


ΤΑ DVD THΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ (2006)
Relative strangers
Σκηνοθεσία:
Κρεγκ Γκλιένα
Παίζουν: Ντάνι Ντε Βίτο, Κάθι Μπέιτς, Νιβ Κάμπελ
To DVD: Ο Ρίτσαρντ είναι ένας επαγγελματίας που στην προσπάθειά του να εντοπίσει τους βιολογικούς του γονείς αντιλαμβάνεται ότι το ζεύγος που τον συνέλαβε δεν είναι ακριβώς αριστοκρατικό...
Μας άρεσε: Το δίδυμο Ντε Βίτο-Μπέιτς που προκαλεί γέλιο και μόνο που τους βλέπεις σαν ζευγάρι.
Δεν θα σας αρέσει: Το ηθικοδιδακτικό φινάλε που έχουν οι ταινίες ανάλογου ύφους.
Είδος: Kωμωδία Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Digital Theater Sound

OIKOΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ (2007)
Dreamer: Ιnspired by a true story
Σκηνοθεσία:
Τζον Γκέτινς
Παίζουν: Nτακότα Φάνινγκ, Κερτ Ράσελ, Κρις Κριστόφερσον
To DVD: Ο Μπεν Κρέιν είναι ένας απλός αγρότης που ζει μια ήρεμη ζωή με τη νεαρή κόρη του στη φάρμα τους. Οι σχέσεις πατέρα και κόρης είναι αδύναμες, μέχρι τη στιγμή που ένα βαριά τραυματισμένο άλογο ιπποδρομιών εισβάλλει στη ζωή τους και γίνεται η αφορμή να ανοικοδομηθούν οι χαμένοι οικογενειακοί τους δεσμοί. Μαζί, πατέρας και κόρη, αλλά και παππούς, θα προσπαθήσουν να δώσουν στον Ονειροπόλο, το άλογο, μια δεύτερη ευκαιρία.
Μας άρεσε: Οι καλές ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών.
Δεν θα σας αρέσει: Αν περιμένετε κάτι παραπάνω από μια ταινία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.
Είδος: Δραμα Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Dolby Digital

Δεν υπάρχουν σχόλια: