6.4.08

Στις σκοτεινές αίθουσες

επιμέλεια: Νίκη Κεφαλά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΠΡΙΖ

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπρέντον Γκίλσον, Ρέιφ Φάινς

Τι συμβαίνει; Δύο Ιρλανδοί επαγγελματίες δολοφόνοι, μετά το φιάσκο μιας αποστολής τους στο Λονδίνο, παίρνουν εντολή από το αφεντικό τους να κάνουν ένα διάλειμμα. Τους στέλνει έτσι για διακοπές στη Μπριζ. Η παραμονή τους ωστόσο στην όμορφη βελγική πόλη δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, γιατί σύντομα θα κληθούν να δώσουν μια μάχη ζωής και θανάτου που θα έχει στόχους και τους δύο. Η πιο συγκεκριμένα τον έναν εναντίον του άλλου.

Να το δω; Η ταινία που συνδυάζει τα στοιχεία της μαύρης κωμωδίας με αυτά του θρίλερ αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του θεατρικού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτούαγκ. Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστού διδύμου λειτουργεί άψογα, ενώ οι έξυπνοι διάλογοι χτίζουν μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία γεμάτη σασπένς.

SUPERHERO MOVIE

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Μέιζιν

Παίζουν: Σάρα Πάξτον, Λέσλι Νίσλεν, Πάμελα Αντερσον

Ο Ρικ, ένας από τους looser του σχολείου, αποκτά υπερφυσικές ικανότητες μετά το τσίμπημα ενός μεταλλαγμένου εντόμου. Εχοντας πλέον τη δύναμη στα χέρια του, αποφασίζει να πολεμήσει το κακό που ακούει στο όνομα Λου και έχει στόχο να κυριαρχήσει το κόσμο. Οι απανταχού σούπερ - ήρωες σατιρίζονται δίχως...έλεος σε αυτή τη κωμωδία που φέρνει μετά από χρόνια το Λέσλι Νίλσεν στο προσκήνιο.

ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Σκηνοθεσία: Πιτ Τράβις

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Γουίλιαμ Χαρτ

Η δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου των ΗΠΑ σε συνάντηση κορυφής κατά της τρομοκρατίας στην Ισπανία σπέρνει το πανικό. Οκτώ διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο μυστικοί πράκτορες της προεδρικής φρουράς, μπλέκονται στο κυνήγι του δολοφόνου.

FUNNY GAMES

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χάνεκε

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τιμ Ροθ, Μάικλ Πιτ, Μπρέιντι Κορμπέ

Μητέρα, πατέρας και γιος αποφασίζουν να αποδράσουν για ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Είναι μια υπέροχη μέρα, έχουν κανονίσει να παίξουν γκολφ με τους κολλητούς τους, ενώ πατέρας και γιος έχουν πάει να θαυμάσουν το ιστιοπλοϊκό της οικογένειας. Το σκηνικό θα ανατραπεί όταν δύο ψυχωτικοί νεαροί υπεράνω υποψίας θα τους πιάσουν όμηρους. Δέκα χρόνια μετά το «Funny Games», ο Αυστριακός σκηνοθέτης διασχίζει τον Ατλαντικό και ξαναφτιάχνει το ριμέικ της ταινίας του πλάνο-πλάνο και σκηνή-σκηνή.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Σκηνοθεσία: Τζέισον Φρίντμπεργκ, Ααρον Σέλτζερ

Παίζουν: Κάρμεν Ηλέκτρα, Κέβιν Σόρμπο

Ο βασιλιάς της Σπάρτης, Λεωνίδας, χωρίς κανέναν οπλισμό παρά μόνο με...δερμάτινα εσώρουχα, ηγείται μιας ομάδας 13 Σπαρτιατών που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της πατρίδας τους ενάντιας στους εισβολείς Πέρσες! Αλλη μια παρωδία στο κλίμα των ταινιών «Scary Movie» και «Date Movie» που αυτή τη φορά σατιρίζει τους «300».

Αν μείνετε σπίτι...

ΤΑ DVD THΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ω Αδελφέ, πού είσαι; (2001)

Ο Βrother, where art thou?

Σκηνοθεσία: Τζόελ Κοέν

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τικ Μπλέικ Νέλσον, Τζον Τορτούρο, Χόλι Χάντερ

To DVD: Τρεις κατάδικοι δραπετεύουν από τη φυλακή, με απώτερο σκοπό την αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού. Μετά από την «οδύσσεια» που περνούν μπορεί να τελικά να διαπιστώνουν πως θησαυρός δεν υπάρχει και να γίνονται εν αγνοία τους αστέρια της κάντρι μουσικής αλλά αυτό που αξίζει στο τέλος είναι πάνω από όλα είναι το «ταξίδι» που προηγήθηκε…

Μας άρεσε: Η ταινία που είναι βασισμένη στην «Οδύσσεια» του Ομήρου, έχει έξυπνους διαλόγους (το σενάριο υπογράφουν οι αδερφοί Κοέν) που σε συνδυασμό με τις «αφελείς» ερμηνείες των πρωταγωνιστών, δημιουργούν ένα πραγματικά απολαυστικό φιλμ. Συν και στην όμορφη μουσική.

Δεν θα σας αρέσει: Το φιλμ εκτυλίσσεται στην αμερικάνικη επαρχία και οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν τη «βαριά» αμερικάνικη γλώσσα που ενδεχομένως να κουράσει.

Είδος: Kωμωδία Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Digital Theater Sound

Μr. Brooks (2007)

Σκηνοθεσία: Μπρους Εβανς

Παίζουν: Κέβιν Κόνστερ, Ντέμι Μουρ, Γουίλιαμ Χαρτ, Ντέιν Κουκ

To DVD: Ο Ερλ Μπρουκς κρύβεται πίσω από τη διπλή του προσωπικότητα. Από τη μια είναι ένας επιφανής επιχειρηματίας και καλός οικογενειάρχης από την άλλη ένας αδίστακτος εγκληματίας που στήνει καρτέρι σε... ζευγαράκια και μάλιστα κατά την ώρα της ερωτικής πράξης. Η γυναίκα και η κόρη του δεν θα μπορούσαν ποτέ να υποψιαστούν την αλήθεια. Κατά τη διάρκεια όμως μιας δολοφονίας, ένας φωτογράφος θα γίνει μάρτυρας του εγκλήματος.

Μας άρεσε: Οι γρήγοροι ρυθμοί της ταινίας που μας βάζουν απευθείας στη διαταραγμένη ψυχολογία του κυρίου Μπρουκς. Ο Κόστνερ, έχοντας περάσει τις μέρες που θεωρούνταν σταρ πρώτου μεγέθους, ερμηνεύει πειστικά έναν άνθρωπο που βιώνει την άνοδο και την πτώση.

Δεν θα σας αρέσει: Το φινάλε της ταινίας που είναι «διεστραμμένο», όπως και ο ήρωάς της.

Είδος: Δραματική Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Dolby Digital

Δεν υπάρχουν σχόλια: