20.3.08

Στις σκοτεινές αίθουσες


επιμέλεια: Νίκη Κεφαλά
U2 3D
Σκηνοθεσία:
Κάθριν Οουενς, Μαρκ Πέλιγκτον
Τι συμβαίνει; Πρόκειται για την πρώτη τρισδιάστατη ψηφιακή κινηματογραφική ταινία με αληθινούς ανθρώπους, που βάζει τους θεατές μέσα στην ατμόσφαιρα μιας συναυλίας σε στάδιο, την οποία δίνει ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες ψηφιακές 3-D εικόνες σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό που διακατέχει το κοινό μίας live συναυλίας των U2, η ταινία κινηματογραφήθηκε στη Νότιο Αμερική κατά τη διάρκεια του τελευταίου κομματιού της περιοδείας των U2 με τον τίτλο «Vertigo».
Να το δω; Το U2 3D έγινε εφικτό μέσα από την αποτύπωσή του με πολλές κάμερες. Η ταινία αντανακλά τη μακροχρόνια σχέση του συγκροτήματος με τις νέες τεχνολογίες, την αναγνώρισή τους ότι το ψηφιακό 3-D δεν είναι ένα αναπτυσσόμενο είδος –αλλά βρίσκεται ήδη στην τελική του μορφή- και τη πίστη ότι η ταινία U2 3D έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στον τρόπο όχι μόνο που παράγεται, αλλά και που βιώνεται η κινηματογραφική διασκέδαση και ψυχαγωγία. Παντρεύοντας προχωρημένες ψηφιακές 3-D εικόνες με ήχο 5.1 Surround, το U2 3D στέλνει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι και προσφέρει στο κοινό μια χειροπιαστή συγκίνηση, λες και βρίσκονται και οι ίδιοι αληθινά μέσα στη συναυλία των U2.
ΠΡΙΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕΣ
Σκηνοθεσία:
Σίντνεϊ Λιούμετ
Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ιθαν Χοκ, Μαρίζα Τομέι, Αλμπερτ Φίνεϊ
Δύο αδέρφια με οικονομικές δυσκολίες (ο μεγαλύτερος παντρεμένος και υπάλληλος μιας μεσιτικής εταιρείας και ο δεύτερος χωρισμένος με χρέη) αποφασίζουν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο των γονιών τους. Η δουλειά όμως θα πάει πολύ στραβά και θα δημιουργήσει μια σειρά απρόβλεπτων γεγονότων...
ΓΥΡΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
Σκηνοθεσία:
Μισέλ Γκοντρί
Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Μία Φάροου, Ντάνι Γκλόβερ
Ο Μάικ δουλεύει ως υπάλληλος στο βίντεοκλαμπ του Φλέτσερ. Οταν ο τελευταίος θα πάει ταξίδι με σκοπό να εκσυγχρονίσει το μαγαζί του, ένας φίλος του Μάικ, ο Τζέρυ, που είχε προσφάτως ατύχημα σχετικό με... μικροκύματα, απομαγνητίζει όλες τις βιντεοκασέτες. Τώρα οι δυο τους είναι αναγκασμένοι να ξαναγυρίσουν οι ίδιοι τις ταινίες που έσβησαν.
ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ
Σκηνοθεσία:
Αντι Φικμαν
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μαντισον Πέτις
Ο εργένης και σούπερ σταρ των γηπέδων Τζο Κίνγκμαν ξαφνικά ανακαλύπτει ότι έχει μία 7χρονη κόρη. Τώρα και ενώ καλείται να αφοσιωθεί στην καριέρα του, πρέπει να συνδυάζει πάρτι, προπονήσεις και ραντεβού με μαθήματα μπαλέτου, παραμύθια και κούκλες, που πάνε πακέτο με την κόρη του. Ο Τζο σταδιακά θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει και κάτι άλλο από τα λεφτά και τη δόξα των χιλιάδων θαυμαστών...
DOOMSDAY
Σκηνοθεσία:
Νιλ Μάρσαλ
Παίζουν: Μπομπ Χόσκινς, Ρόνα Μίτρα
Το ξέσπασμα ενός φονικού ιού στη Σκωτία, που αφαίρεσε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, οδήγησε στην κατασκευή ενός τεράστιου τείχους για να εμποδίσει όσους είχαν μολυνθεί από το να εγκαταλείψουν τη περιοχή. Οσοι προσπάθησαν να αποδράσουν εκτελέστηκαν. Οταν όμως εμφανίζεται ο φόβος νέας επιδημίας 30 χρόνια μετά, η κυβέρνηση στέλνει μια ομάδα ατόμων στην αποκλεισμένη περιοχή για να ανακτήσει τα ευρήματα ενός επιστήμονα. Ωστόσο κανένας δε γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από το τείχος.

Αν μείνετε σπίτι...

ΤΑ DVD THΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Λέοντες αντί αμνών (2007)
Lions for Lambs
Σκηνοθεσία:
Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Τομ Κρουζ
To DVD: Δύο φοιτητές ακολουθούν τη συμβουλή του ιδεαλιστή καθηγητή τους και αποφασίζουν να πάρουν μέρος στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Καθώς παλεύουν για να επιβιώσουν στο πεδίο της μάχης, θα γίνουν ο κρίκος που συνδέει δύο διαφορετικές ιστορίες στις δύο πλευρές της Αμερικής.
Μας άρεσε: Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια κατάδειξης των συνεπειών του πολέμου στο Ιράκ.
Δεν θα σας αρέσει: Ο... ακατάπαυστος ακαδημαϊκός λόγος των χαρακτήρων ενδέχεται να κάνει κάποιους να βαρεθούν.
Είδος: Δράμα Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Digital Theater Sound


Εχετε κάνει κράτηση (2007)
No reservations
Σκηνοθεσία:
Σκοτ Χικς
Παίζουν: Ααρον Εκχαρτ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Αμπιγκεϊλ Μπρέσλιν
To DVD: Η Κέιτ είναι μια σπουδαία σεφ που εργάζεται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο του Μανχάταν. Η τελειομανής φύση της κλονίζεται όταν αποκτά την κηδεμονία της 9χρονης ανιψιάς της, καθώς η νέα αυτή ευθύνη έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Παράλληλα η παρουσία ενός νέου σεφ στο εστιατόριο δεν βελτιώνει την κατάσταση, καθώς ο νέος συνάδελφος είναι εξίσου καλός και τελειομανής με την Κέιτ, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους.
Μας άρεσε: Οι χαρακτήρες είναι συμπαθής και είναι μια ρομαντική κομεντί διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Δεν θα σας αρέσει: Ωστόσο κάποια κλισέ δεν απουσιάζουν.
Είδος: Ρομαντική κομεντί Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Dolby Digital

Δεν υπάρχουν σχόλια: