13.3.08

Στις σκοτεινές αίθουσες











10.000 BC

Σκηνοθεσία: Ρόναλντ Εμεριχ
Παίζουν: Στίβεν Στρέιτ, Καμίλα Μπελ
Τι συμβαίνει; O Nτελέ, ένας κυνηγός κάπου στο 10.000 π.X., βρίσκει στο πρόσωπο της όμορφης Εβολετ τον έρωτα της ζωής του. Ωστόσο, έπειτα από μια επιδρομή στο απομονωμένο του χωριό, τη βλέπει να απαγάγεται. Ετσι, ξεκινάει ένα ταξίδι στον άγριο κόσμο της Πλειστόκαινης εποχής, με σκοπό την απελευθέρωσή της... Να το δω; Μαμούθ, τίγρεις και τρομακτικά πτηνά είναι οι... πρωταγωνιστές της νέας ταινίας του Εμεριχ («Μέρα Ανεξαρτησίας», «Επόμενη Μέρα») που μας μεταφέρει στο 10.000 π.Χ. Τα γυρίσματα του φιλμ πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία και σε αρκετές χώρες της Αφρικής, ενώ όλοι όσοι εμφανίζονται στη ταινία μπήκαν σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Μάλιστα οι αναπλάσεις των προϊστορικών πλασμάτων είναι τόσο εντυπωσιακές, που οι παραγωγοί είχαν προβλήματα με τις αρχές της Νότιας Αφρικής που νόμιζαν πως πρόκειται για αληθινά ευρήματα προϊστορικών πλασμάτων.

Η ΑΛΛΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ
Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Νάταλι Πόρτμαν, Ερικ Μπάνα

Η Μαίρη και η Αννα Μπολέιν είναι δύο αδερφές που μεγαλώνουν στη βασιλική αυλή. Η πρώτη είναι παντρεμένη με έναν αυλικό, αλλά παράλληλα προσπαθεί να προσελκύσει και το ενδιαφέρον του βασιλιά. Σύντομα μένει έγκυος από αυτόν. Η Αννα δε θα χάσει ευκαιρία και θα προσπαθήσει και αυτή με τη σειρά της να κάνει τη δική της κίνηση στο θρόνο. Η ταινία είναι μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Φιλίπα Γκρέγκορι.


ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Παίζουν: Κίρστον Γουέρινγκ, Τζουλιέτ Ελις
Η Αντζι απολύεται από το γραφείο... ευρέσεως εργασίας που δουλεύει και αποφασίζει να στήσει το δικό της γραφείο στο σπίτι της. Εχοντας τη βοήθεια της καλύτερης της φίλης, σύντομα το καταφέρνει, αλλά σταδιακά τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή. Η ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας είναι συνηθισμένο στοιχείο στις ταινίες του Βρετανού σκηνοθέτη και η νέα του κινηματογραφική απόπειρα δεν διαφοροποιείται σε αυτό. Ο Λόουτς συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το σεναριογράφο Πολ Λαβέρτι και δημιουργεί το δικό του «ελεύθερο κόσμο».

THE SPIDERWICK CHRONICLES

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς
Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Σάμιουελ Τζάκσον Ο μικρός Τζάρεντ, μετά το διαζύγιο των γονιών του, μετακομίζει με τα αδέρφια του και τη μαμά του στο εξοχικό που κάποτε έμενε ένας θείος τους. Ο Τζάρεντ, εξερευνώντας το σπίτι, φτάνει στη σοφίτα, όπου και ανακαλύπτει ένα παράξενο και συγχρόνως μαγευτικό κόσμο. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων των Χόλι Μπλακ και Τόνι Ντι Τερλίζι.

CARAMEL

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπάκι

Παίζουν: Ναντίν Λαμπάκι, Γιασμίν Ελμάζρι

Πέντε γυναίκες τα...λένε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς της Βηρυτού. Οικογενειακά, σεξουαλικά και πάσης φύσεως προβλήματα γίνονται το αντικείμενο συζήτησής τους. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Λιβάνου που βρήκε διανομή στην Αμερική και είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών. Το σενάριο υπογράφει η Λιβανέζα Ναντίν Λαμπάκι η οποία κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και αν μείνετε σπίτι...
Οι ζωές των άλλων (2006)
Das Leben des Anderen
Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ-Ντόνερσμαρκ
Παίζουν: Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ
To DVD: 1984. Η Ανατολική Γερμανία βρίσκεται στο έλεος των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες ελέγχουν τα πάντα. Ο πράκτορας Γκερντ Βίσλερ λαμβάνει την εντολή από το διοικητή του να οργανώσει επιχείρηση παρακολούθησης ενός από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς της χώρας, του Γκιοργκ Ντράιμαν, του οποίου οι φιλοκυβερνητικές πεποιθήσεις είναι αναμφίβολες. Εκείνος όμως, έχοντας πλήρη άγνοια του ότι παρακολουθείται από τη Στάζι, επιθυμεί να αποστείλει στη Δύση ένα κείμενο μανιφέστο για την αντιδημοκρατική λειτουργία της πατρίδας του.
Μας άρεσε: Η σκηνοθεσία, οι πρωταγωνιστές και μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Δεν θα σας αρέσει: Αν δεν γνωρίζεις και λίγο ιστορία, ίσως κάπου να... χάσεις τη μπάλα.
Είδος: Δράμα Γλώσσα: Γερμανικά Ηχος: Digital Theater Sound

Γέννηση (2004)
Birth
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνι Χιούστον, Λορίν Μπακόλ
To DVD: Η Aννα είναι μια νεαρή χήρα που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά το θάνατο του άντρα της. Αρραβωνιασμένη πλέον, γνωρίζει ένα 10χρονο αγόρι που της λέει ότι είναι η μετεμψύχωση του πεθαμένου συζύγου της. Το αγόρι θα ταράξει τη ζωή της και η ίδια θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια.
Μας άρεσε: Η Νικόλ Κίντμαν που μας έχει συνηθίσει σε ωραίες ερμηνείες.
Δεν θα σας αρέσει: Το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο και το ανέμπνευστο τέλος.
Είδος: Δράμα Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Dolby Digital

επιμέλεια: Νίκη Κεφαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: